Ketogeeninen elämäntapa + Runeberginkakku

 Moikka! Täällä taas höpötellään hyvinvointi juttuja ja jälleen palataan tuttuun aiheeseen! Meinaan Ketogeeniseen ruokavalioon! Mun aiemman postauksen aiheesta voit lukea TÄÄLTÄ

Mikään ei se koomin niinsanotusti ole muuttunut vaan edelleen täällä vahvasti vietetään ketogeenista elämäntapaa. Aika hurjaa, että tänä vuonna tulee 4 vuotta täyteen tätä elämäntapaa. Ja pakko myöntää, en vaihtaisi tätä mihinkään!

Tästä tosiaankin voi tehdä elämäntavan joten hiiteen epäilijat! Suurin muutoshan tulee tapahtua itsessä ja pikkuhiljaa. Eihän mikään "pikadieetti" ole ikinä tuonut onnea kenenkään elämään. Kysehän on aina suuremmasta muutoksesta. Mieti siis syitä- sekä yhteyksiä pidemmällä kaavalla ja tee muutokset pienin askelin ja pikkuhiljaa. Tämä ajattelutapa toimii missä vain asiassa, eihän kukaan ole seppä syntyessään? Eihän?

Itse olen nyt ketoillut niin kauan, että tiedän ja tunnen kroppani. Kroppani sietää hiilareita tarvittaessa jopa 50g/HH/pv  ja yleensä kuukautisten aikana tarvitsenkin enemmän hiilareita. Myös "alun" alle 20g/HH päivässä ja ketoosin pääsyn jälkeen olen myös huomannut mitä kauemmin tämä on ollut elämäntapana sitä paremmin osaan "hallita" tätä perussairauksieni kanssa. Esimerkiksi kuukautisten aikaan myös kilpirauhaseni tarvitsee enemmän hiilareita toimiakseen oikein. En ole siis lääkäri, enkä voi suositella ketogeenista ruokavaliota kaikille. Suosittelen aina ensin kääntymään lääkärin puoleen ja tietenkin pidemmällä aikavälillä sitä oppii itse huolehtimaan omasta kropastaan! 

Mä en niinkään ole Clean ketolla, ennemmin ehkä Dirty ketolla. Tai voisi sanoa ehkäpä, että 50%-50% Käytän aina luomua mikäli se on mahdollista, pyrin valitsemaan kaikki tuotteet missä vähiten E-koodeja ja jotka eivät sisältäisi esimerkiksi: karrageenia. Puhdasta lähiruokaa lähituottajilta ja jopa suoraan tilalta. Maalta kun tulen ja maanviljelijän tytär olen niin tää on mulle tosi tärkeää! Äitin kautta saankin usein suoraan tiloilta mm; kananmunia & kasviksia.  Mutta sitten taas "lipsun" siinä, että käytän esimerkiksi Light limu tuotteita ja vaikkapa majoneesia mikä on tehty rypsiöljyyn. Nämä ei mua tiputa ketoosista ei mitenkään päin ja koen tämän kaiken olevan "pieni paha" tai oikeastaan en edes tiedä miksi minun pitäisi puolustella valintojani tai perustella niitä sen enempää kellekkään? Niimpä! Tästä löydät mun Reelsin mitä keto parhaimmillaan voi olla! Ei musta näytä yhtään huonolta. Ja tietty siellä kommenteissa heti mielensäpahoittajia kun niin epäterveellistä ja e-koodeja..Nää on aikalailla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

Ketogeeninen elämäntapa on ollut mulle kyllä pelastus! Kaikki terveysvaikutteet mitä ketoosi on mulle antanut niin VAU! Mulla myös kaikki veriarvot parantuneet. Joten works for me! Itsehän en ole missään vaiheessa tällä "ihmedieetillä" laihduttanut. on se "dieetti" mikätahansa ei se tee ihmeitä ellet ala elämään uusia muutoksia tai mikäli et syö alle kulutuksen. Itsehän siis olen hakenut ketogeenisella vain terveyshyötyjä en laihduttamista, mutta silti se muutos tähän uuteen oli aikanaan tehtävä! Mikään ei tule helpolla tai mikään ei ole itsestäänselvyys! Muistetaan kaikki se!

Ihanaa Helmikuuta teille kaikille! Ajattelin myös seuraavaksi jakaa teille reseptin Ketogeeniseen Runebergin kakkuun! Tästä näet valmistuksesta videon.

Tarvitset:

150g voita

1,5dl erytritolia/karppisokeria

2 kananmunaa

3dl Minnan jauho mixiä (Tästä ohjeeseen)

3rkl kaakaojauhetta

1dl mantelijauhetta

1dl hasselpähkinärouhetta

3tl piparkakkumaustetta

1putkilo kardemummaa

1/2dl GoodGood vaahterasiirappia

1dl Kuohukermaa

1prk creme fraichea (150g)

(Karvasmanteli aromi = valinnainen)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi,kerma ja sokeri.Lisää kananmunat ja vakaa hetki. Lisää kuivat aineet + mausteet ja vatkaa lisää. lisää lopuksi siirappi ja creme fraiche, kääntele joukkoon. Tein kakun 16cm irtopohjavuokaan. Tästä tulee aika korkea! Uunissa ensin 200c 10min jonka jälkeen 150c 1 h kokeile vielä grillitikulla, että pohja on kypsä. Anna tekeytyä yön yli ja mikäli haluat voit kostuttaa kakun karvasmanteli aromilla tai koristella suoraan.

Täyte/pinnalle:

GoodGood vadelmahilloa

Keto "pikeeriä"

Tomu karppisokeria

muutama tippa vettä 

1/3 kananmunan valkuaista

GoodGood siirappia & hilloa voit ostaa Lifen verkkokaupasta




-Minna

*Sisältää mainoslinkkejä






Kommentit

Suositut tekstit