Makunystyröitä hivelevä ja tajunnan räjäyttävä ”vahinko” Kana-kookoskeitto

 


Kello on 23:50 tiistai iltana ja havahdun siihen, ettei mulla ole eväitä mun huomiselle 15h työpäivälle. Kaupassakaan ei ehdi asiakkaitten lomassa käydä. Jääkaappi auki ja eikun ihmettelemään. 


Tähän superherkulliseen keittoon tarvitset:


1pss Apetit chili-inkivääri sekoitusta

1 sipuli

400g maustamatonta kanaa

1prk kookosmaitoa

1 tuore chili

1rkl Inkivääritahna 

1kpl suippopaprika

1 purkki ananasmurskaa

4dl kuohukermaa

Vajaa dl kookosöljyä

Mausteet: Kurkuma, curry, kaneli, vanilija, chili, valkopippuri, suola ja rosépippuri

N. 1tl kaikkia


Lopuksi lisäsin hieman lisää suolaa sekä kun paistoin kanan lisäsin siihen myös suolaa & currya!


Mites tämä taivaanlahja ”parempaa kuin seksi” keitto sitten syntyi. No käytännössä ripauksella mielikuvitusta ja mitä jääkaapista löytyi periaatteella.


Mutta se itse toteutus:


Laitetaan kookoskerma, sekä kuohukerma kattilaan kiehumaan. Samalla pilkotaan sipuli ja laitetaan pannulle oliiviöljy lämpenemään. Freesataan sipulit ja lisätään kanat -> paistetaan kypsäksi miedolla lämmöllä.(Mausta: suola + curry)


Tässä välissä meidän keiton pohja on alkanut kiehua (Muista muuten sekoitella välillä, ettei pala pohjaan) joten lisätään sinne kaikki kuivat mausteet ja keitellään lisää. Tämän jälkeen lisätään inkivääritahna ja kookosöljyä. Jatketaan keittelyä. Lisätään apetit vihannespussi, sekä 1prk ananasmurskaa ananasmehussa, 1 pilkottu chili ja suippopaprika. Ja taas keitellään. Odotetaan, että keitto ”potkaisee” ja lisätään kana-sipuliseos. Annetaan vielä porista hetki -> koemaistelmus ja sitten eikun syömään! Tähän sopisi hyvin thai basilika tai jos tykkäät niin korianteri. (Itse en voi sietää korianteria, mutta tuore voisi sopia tähän makumaailmaan)


Koristelin keiton tuoreella chilillä, basilikalla ja seesamin siemen mixillä. Kurkkaa tästä vielä video keiton teosta


*Täältä löydät mm: kookosöljyn



-Minna


*Sisältää mainoslinkkejä

Kommentit

Suositut tekstit