Santorini



Santorini - Tuo Kreikan "kruununjalokivi" ja valkeana hohtava helmi.

Santorini on varmasti sellainen kohde, missä jokaisen tulisi käydä kerran elämässään. Tästähän myös puhutaan, että Santorini mahdollisesi olisi "Atlantin kadonnut kaupunki" mystistä, eikö?

Mitä muuta Santorini on kuin valkoisia kalkkitaloja, upeita sinisiä kupolikattoja ja äärettömän upeita auringonlaskuja?

Tätä ollaan yritetty pohtia. Meidän tulisi tehdä reissu ystäväni kanssa Santorinille, reissu on molempien "30v syntymäpäivälahja" itselle. Jostain syystä Santorinia pidetään itsestään selvyytenä ja kaikki upeat kuvat ja ns "Instagrammable places" olisi joka puoella Santorinia. No hetken kun asiaan paneutuu ja tätä tutkii niin ihan näin ei ole. Vaikka Santorini on aika pieni saari, on siellä monen monta kaupunkia ja eri asiat/paikat löytyvät kaikki eri kaupunginosista.  Instagramin perusteella olen itse myös ajatellut, että koko Santorini on samanlainen ja se on vain ns. "yksi paikka" missä näät kaiken sen upeuden mitä Instagramissa.

No, matkaa ei olla vielä varattu, mutta ajankohta on päätetty. Meillä ei vieläkään ole hajuakaan minne päin matkaamme. Viisain valinta olisi pääkaupunki Fira/Thira (Molempia nimityksiä käytetään kaupungista) tai upea Oia, mistä löytyy ne Instagramin kuuluisimmat paikat, upea kirkko/linna ja henkeäsalpaavat auringonlaskut (=Pahin turistirysä, mutta suosituin) tai näiden "väliin" jäävä Imerovigli. Kuitenkin Imerovigli näyttää olevan monen matkailijan suosiossa. Itse aloimme alunperin katsomaan matkaa loka-marraskuussa 2022, mutta uudestaan nyt tammikuussa 2023. Tarkoitus on lähteä toukokuussa jottei vielä ehkä olisi niin kovat turistirysät, mutta nyt jo näin tammikuussa 2023 kaikki Imeroviglin hotellit on myyty loppuun sille ajankohdalle milloin ajattelimme mennä, tai siis mitkä sopii meidän budjetille. 

Halvallakin voi päästä, mutta miksei hieman maksaisi "luksuksesta"  meidän hintaraja on n. 1500€/hlö, kalleimmat ja upeimmat majoitukset sijaintinsa ansiosta maksaa jopa 6000€. Edullisimmat saa 700€ Itse jos saisin päättää ja valita menisin varmaan johonkin 2000-3000€ matkalle, mutta tätä en voi vaatia ystävältäni, kyse ei myöskään ole mistään romanttisesta rakkauslomasta vaan voihan tänne joskus myöhemmin matkustaa parisuhdelomalle ja maksaa silloin hieman enemmän ja tehdä silloin enemmän näitä romanttisia juttuja.

Nyt kuitenkin lomalla on tarkoitus vain olla, nukkua, ottaa upeita kuvia upeissa maisemissa, nähdä paljon kulttuuria ja kaunista saarta sekä henkeäsalpaavat auringonlaskut sekä ennenkaikkea syödä taivaallista kreikkalaista ruokaa. Tarkoitus olisi myös mennä viinitilalle! Santorinilta löytyykin näitä kaksi! Venetsanos Winery sekä Santo Wines. Reissuun tulee varautua myös hyvillä kengillä, koska "patikointia" tulee varmasti paljon! Me ollaan myös sellaisia, että ei kyllä voida vuokrata autoa/mönkijää kun kumpikaan uskalla ajaa vieraassa maassa, joten me ollaan julkisten ja taksien armoilla. Saatiinkin jo vinkkiä, että lentokenttäkuljetuksiin kannattaa käyttää tätä palvelua! Mehän siis tosiaan ollaan "omatoimi" matkalla, eikä matkatoimiston matkalla. Alkuun ajateltiin, että oltaisiin muutama yö Airbnb:ssä ja sitten hotelliin loppu lomaksi, mutta ei se kyllä oo kiva lyhyen ajan sisällä vaihtaa kesken kaiken paikkaa, kun siinä tuhlaa vain aikaa. Mikäli kyseessä olisi 2 viikon loma tai pidempi aika, silloin olisi muu majoitus mahdollisuus ja vaihto varmasi vaihtoehto! Tässä viikon "kulttuuri" matkalla ei viitsi vain tuhlata siihen aikaa!

Mielelläni kuulisin teiltä vinkkejä Santorinille? 


-Minna

Kommentit

Suositut tekstit