Lempeän potkuisa inkivääri-kukkakaalisosekeitto

Lempeän potkuisa inkivääri-kukkakaalisosekeitto


Näin talvella on syytä pitää myös luontaisilla tuotteilla vastustuskyvystä kiinni, joten sosekeitto sisältää potkua! Meinaan inkivääriä ja kaverina kurkumaa & tietenkin hieman valkosipulia

Tää on siis oikeastaan kukkakaali-porkkana-inkivääri-kurkumasosekeitto ja tarjoillaan kukkakaalinlehti sipsien kanssa!

Tarvitset:

2 Sipulia
2 valkosipulinkynttä
50g pussi luomu kurkumaa tuoreena
130g inkivääriä tuoreena
200g porkkanaa
850g kukkakaalia
2dl luomu kuohukermaa
1tölkki = 385g  kookosmaitoa
130g voita
Limemehua
Currya, valkopippuria, valkosipulijauhetta, Himalajan suolaa sekä ripaus vanilijaa

Pinnalle Taffelin mustapippuri & suola manteleita 

Kuori ja pilko kaikki kasvikset. Laita ensin vesi kiehumaan ja mausta suolalla. Tämän jälkeen lisää kiehuvaan veteen inkivääri sekä kurkuma (Nämä tarvitsevat pisimmän keitto ajan). Anna kiehua ensin n. 15min. Tämän jälkeen lisää loput ja anna kiehua n. 25-30 min. Soseuta sauvasekottimella, lisää voi sekä kookosmaito, kerma, limemehu ja mausteet.  Sitten ei muutakun päälle mantelit ja nauttimaan! Hieman tässä on potkua. Mutta hyvää on! Koko päivän rasvat tulee äkkiä täyteen! Terveellistä ja hyvää

Sillä välin kun kasvikset kiehuu heitin kukkakaalin lehdet AF (Lue= Airfryer). Sumutin päälle oliiviöljyä ja  ripottelin pinnalle suolaa ja annoin olla 125 asteessa 20 minuuttia. Ihanan rapea lisuke! Tiesithän että voit hyödyntää koko kukkakaalin! Kukkakaalista ei siis tarvitse heittää mitään pois! 

Luulin itsekin aina ennen, että kukkakaalin lehdet pitää heittää pois ja olin se joka aina kaupassa irrotteli lehtiä, jotta kukkakaalin paino laskee ja näin ollen hinta on edullisempi. Nykyään en enää tätä tee, koska pystyn hyödyntämään kukkakaalista kaiken! ihan mahtavaa!

Tää on siis ketogeeninen/VHH sekä Glut, mutta täähän menee myös täysin normaaliin ruokavalioon, tässä ei ole mitään ns"poikkeavaa" ainoa, että sisältää paljon rasvaa! Mutta ai että tää tekee hyvää kropalle! 

Mikäli kokeilet tätä! Kerrotahn kommenteissa siitä! Pääset myös tästä kurkkaamaan videon keiton valmistuksesta.


-Minna





Kommentit

Suositut tekstit